CO2 uitstoot

Groene energieleverancier

De keuze van energieleverancier is een belangrijke als het gaat om je Ecologische Voetafdruk. Je voetafdruk wordt mede bepaald door de hoeveelheid energie die je gebruikt en hoe schoon deze energie is. Wanneer je een groene energieleverancier neemt heb je een groot onderdeel van je voetafdruk gecompenseerd.

Op de site van de consumentenbond (cijfers over 2016) kun je een overzicht vinden van de meest duurzame energie leveranciers.

Pure Energie, Qurrent en ‘om’ (voorheen Duurzame Energie Unie) kwamen als groenste energieleveranciers uit hun test. Deze 3 bedrijven leveren alleen stroom die is opgewekt met windmolens en zonnepanelen in Nederland. Ook werken zij actief mee aan de schone energietransitie.

Veel mensen waren vroeger huiverig om over te stappen van energieleverancier door verhalen over ‘Energie Cowboys’, waarbij de administratieve afhandeling niet goed is. Tegenwoordig blijkt dit bijna geen problemen meer op te leveren als je kiest voor een leverancier welke zich al bewezen heeft, duurzame intenties en goede recensies heeft.

Het blijkt zelfs dat je door groene energie te kiezen vaak goedkoper uit bent dan normale fossiele stroom! (besparingen kunnen oplopen tot €250 per jaar)

Hiernaast zie je een overzicht van de meest duurzame leveranciers beoordeelt door de consumentenbond. Hieronder kun je de prijzen vergelijken van duurzame aanbieders.

Producten om je CO2 uitstoot te verbeteren

Deel dit bericht via