CO2 uitstoot

Plant een boom

Ieder mens heeft een Ecologische Voetafdruk welke uit verschillende onderdelen bestaat. Zo is de CO2 uitstoot een groot onderdeel van je Ecologische Voetafdruk.

De bomen op aarde ‘ademen’ CO2 in en houden de koolstof vast, een groot gedeelte van de CO2 die je uitstoot wordt omgezet in koolstof (hout van bomen) en komt dus niet terecht als broeikasgassen en is niet verantwoordelijk voor de opwarming van de aarde.

Misschien heb je al gelezen bij ‘betekenis Ecologische Voetafdruk‘ dat tegenwoordig niet alle CO2 die wordt uitgestoten ook wordt omgezet door de bomen.

Iedereen stoot CO2 uit en dat is niet te voorkomen, zelfs door te ademen maar ook door consumptie, transport, vakantie, wonen, uitgaan en door te werken stoot je CO2 uit. Voorbeelden daarvan:

  • Consumptie, Co2 uitstoot door de producten die je eet bv vlees, groente uit het buitenland en goederen die je koopt
  • Transport, Co2 uitstoot door de benzine die je verbruikt, het staal van de auto of fiets die je hebt
  • Vakantie, Co2 uitstoot door kerosineverbranding tijdens je vliegvakantie of benzineverbruik tijdens autovakantie
  • Wonen, CO2 uitstoot door verwarming, koken en betongebruik voor het bouwen van je huis
  • Werken, CO2 uitstoot door airconditioning op het werk, verwarming, papier dat wordt gebruikt

Zoals genoemd stoot iedereen CO2 uit en dat is bijna niet te voorkomen, het is wel mogelijk om door gezond verstand de CO2 uitstoot te verminderen. Tips hierover vind je op deze site op CO2 uitstoot verbeter tips.

Je kunt je eigen CO2 uitstoot grofweg schatten door deze te testen, als je inzicht in je gebruik hebt dan kun je bijvoorbeeld je eigen CO2 uitstoot compenseren door een boom te planten.

Wanneer je in onze winkel een product koopt om je Ecologische Voetafdruk te verbeteren, dan plaatsen we in India een boom voor jou om de CO2 uitstoot van jouw aankoop te compenseren. Uiteraard kun je dit ook zelf doen, misschien ben je recent op vliegvakantie geweest of gebruik je de laatste tijd relatief vaak de auto, of misschien zoek je een leuk cadeau voor iemand?

Plant een boom via Grow-trees.com in India en neutraliseer je CO2 uitstoot!

Zo zijn er mensen in India met het planten van deze bomen aan het werk, wat bijdraagt aan de lokale welvaart en naast het opslaan van CO2 draagt dit bij aan de lokale natuur zoals het leefgebied van de tijger en het voorkomt erosie door water en wind.

Producten om je CO2 uitstoot te verbeteren

Deel dit bericht via